sterkmerk diensten header beeldmateriaal

SEO, Search Engine Optimization / Zoekmachine optimalisatie

Als je zoekt op de diensten of producten die jij levert, staat jouw website of webshop dan hoog in de zoekresultaten van de eerste pagina van Google? Waarschijnlijk niet. Dit is ook niet heel vreemd, want SEO is een vak apart. De regels worden door Google vaak aangepast, en het is belangrijk om up-to-date te blijven, zodat jouw webpagina's niet begraven worden onder de concurrentie en talloze andere zoekresultaten.

Je kan natuurlijk de zoekmachine zelf gaan betalen om jouw resultaten hoger te plaatsen in de zoekresultaten, maar de kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Als je bijvoorbeeld een generieke bedrijfsnaam hebt, kunnen de advertentiekosten op Google heel hoog zijn. Daarom is het handiger om eerst te kijken naar dingen zoals teksten optimalizeren en rommel van de website op te ruimen. Dit kan al een heel stuk helpen.


 

SEO door Sterkmerk

Hoe werkt SEO?

Als je aan SEO denkt, denken de meeste mensen al gelijk aan Google. Vroeger was SEO een stuk gemakkelijker. Toen hoefde je alleen teksten te schrijven waarin jouw gewenste zoekwoord zoveel mogelijk voorkwam. Op basis van het aantal, werd de website neergezet in de zoekresultaten. Hoe meer hoe beter dus!

Tegenwoordig is het natuurlijk een stuk ingewikkelder geworden. Google kijkt niet alleen naar de trefwoorden, maar ook naar veel meer. Toon je bruikbare en niet gekopieerde informatie? Is deze informatie goed te lezen, qua duidelijkheid, leesbaarheid en structuur? Dingen zoals trefwoorden, meta-tags, meta-beschrijving, grootte van afbeeldingen en andere zaken spelen ook mee voor de positie van jouw site in de zoekresultaten.

Waar kan Sterkmerk bij helpen?

De zoekmachine optimalisatie is voor elke site anders. Meestal gaat het hier om maat- en urenwerk. Sterkmerk kan jouw website op basis van een grondig onderzoek beoordelen. Zo kunnen we zien wat er beter kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laadtijd van pagina's, lengte van teksten en woordgebruik.

Na het laten beoordelen van jouw site en de fouten hiervan in kaart te brengen, kan Sterkmerk jou helpen met het verbeteren van jouw site, waardoor deze weer hoger terecht kan komen in de zoekresultaten. Door het schrijven of aanpassen van teksten, toevoegen van bepaalde meta-trefwoorden en beschrijvingen op basis van relevant onderzoek.

Waarom SEO laten verbeteren?

  • Betere vindbaarheid
    Door het verbeteren van jouw website en teksten zullen er meer organische bezoekers komen en blijven. Goed geschreven teksten zijn natuurlijk veel aantrekkelijker en sneller aanzetten tot actie. Google ziet ook hoeveel bezoekers er bij jou op de site komen. Hoe meer dit er zijn, hoe groter de kans is dat jouw site meer wordt getoond in de zoekresultaten.

  • Een beter, meer gericht bereik
    Elk goed bedrijf heeft natuurlijk een gerichte doelgroep. Deze doelgroepen zoeken allemaal op hun eigen manier. Je hebt er natuurlijk ook niet veel aan om ongeïnteresseerden naar jouw website te leiden. Door het gericht verbeteren van teksten, zal de gewenste doelgroep vaker en langer de site bezoeken. Uiteindelijk kan dit leiden tot meer bereik, naamsbekendheid en eventuele verkopen.

SEA of SEO?

SEA is net wat anders dan SEO. SEA staat voor Search Engine Advertisement. Advertenties plaatsen bij Google, dus. Zoals al eerder uitgelegd, kunnen deze kosten alleen wel heel erg oplopen. Hoe beter jouw site het doet, hoe meer de concurrentie kan gaan investeren. Dit wordt dus een spelletje van wie het meeste biedt. SEA loopt zolang je maar aan Google blijft betalen. Het aanpassen van SEO is een eenmalige investering waar je veel langer baat bij hebt.

Bloggen voor SEO?

Google wilt natuurlijk wel dat je site relevant en up-to-date blijft, anders wordt deze weer naar beneden gehaald in de resultaten. Eigenlijk wil Google dat je regelmatig dus wat actueels toevoegt aan de site. Dit kan door middel van het schrijven en bijhouden van een blog. Door wekelijks of maandelijks een blog te plaatsen, weet Google dat jij actueel bezig bent met jouw website en steeds nieuwe informatie plaatst.
Natuurlijk kunnen wij jou ook helpen met het schrijven van blogs!

Geïnteresseerd in SEO gerelateerde zaken of niet de informatie gevonden waar je naar op zoek was?
Neem dan contact met ons op!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.